Haaveeni oli tehdä täysin omalla ohjeella jouluinen hyytelökakku. Piparipohja toi ihanan maun kakkuun ja karpalot sopivat vain niin hyvin jouluiseen makuun. Kakku kuvattu vuokassa, koska sen tuli kestää neljän tunnin automatka.

Kakku tehty vuokaan, jonka halkaisija on 26 cm.

Pohja:
20 gluteenitonta piparia (ohje tulee myöhemmin, myös kaupan piparit käy)
50 g voita
 
Murskaa piparit pussissa, lihanuijan sileällä päällä hakaten. Sulata voi ja sekoita piparimuruun. Painele vuokan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
1 prk Flora Vanillaa
1 prk Flora Vispiä
300 g Maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
n. 2 rkl kiehuvaa vettä
 
Vatkaa Vanilla ja Vispi vaahdoksi. (Omalla vastuulla voit sekoittaa vispin ja vanillan ja vaahdottaa yhtä aikaa. Itse tein näin ja vaahto tällä kertaa onnistui.) Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa.
Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, jonka jälkeen sulata ne kiehuvalla vedellä. Vatkaa sulatetut liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan.
 
Anna kakun hyytyä tässä vaiheessa vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
 
Kiille:
4 dl karpaloita
5 dl vettä
5 liivatelehteä
1 dl sokeria (jos haluat karpalon makua enemmän, vähennä sokerin määrää)
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehuta karpaloita vedessä niin, että ne alkavat hajota. Voit hieman survimella soseuttaa karpaloita kiehumisen aikana. Kun karpalot ovat kaikki survoutuneet kiehuvaan veteen, sihtaa karpaloiden luut ja kuoret pois. Lisää sokeri ja kiehauta niin, että sokeri sulaa nesteeseen.
Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvaan karpaloseokseen. Jäähdytä kiille huoneenlämpöiseksi.
Kaada kiille varoen, vaikka ruokalusikan kautta kakun päälle.
 
Koristelu:
Sokerimassasta valmistettu joulutähti
Gluteenittomien piparien murusia