Hyvän ohjeen haku jatkuu edelleen. Nyt maku oli jo parempi, kuin ensimmäisessä versiossa. Tämä kakku oli erittäin täyteläinen ja riittoisa. Kakku tehty 18 cm:n vuokaan ja siitä olisi riittänyt hyvin kahdeksalle hengelle ihan hyvän kokoinen palanen...

Tätä kakkua nautittiin isänpäivänä aamukahvilla ja parina seuraavanakin päivänä.

 
Pohja:
100 g    gluteenittomia kolakeksejä
vajaa 50 g  sulatettua voita
 
Lakritsitäyte:
2 dl     vispikermaa
150 g  kick-karamelleja
 
Mittaa kerma kattilaan, lisää joukkoon karamellit. Kiehuta niin kauan hiljaisella tulella, että karamellit ovat kokonaan sulaneet kermaan. Jäähdytä hyvin, anna mielellään seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Vaahdota seos sähkövatkaimella ja käytä vaahdosta puolet täytteeseen ja toinen puolikas koristeluun.
 
Täyte:
2 dl      Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g   Mascarpone-tuorejuustoa
 
Vaahdota Flora vanilla ja lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa vaahto kahteen osaan niin, että toinen osa on n. 1/3 ja toinen 2/3.
 
 
Sekoita 2/3 vaahtoon:
1½  rkl    tomusokeria
1 tl          vanilliinisokeria
n. 70 g   valkosuklaata rouheena
2             liivatelehteä sulatettuna pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä (liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min ennen kuumaan veteen sulatusta)
 
Sekoita 1/3 vaahtoon:
puolet lakritsitäytteestä
½ dl   turkinpippurirouhetta
2        liivatelehteä sulatettuna pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä
 
Hyydytä kakkua jääkaapissa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua.
 
 
Toivottavasti ohjeesta saa edes hivenen selvää, kakun teko vaati suhteellisen monta työvaihetta.