torstai, 11. elokuu 2011
Kesälomaviemisinä vein lapsiperheeseen keksejä tuliaisiksi, tietenkin värikkäitä yritin saada aikaiseksi. Keksit olivat rakenteeltaan juuri sellaisia, kuin cookies-keksien mielestäni pitääkin olla, mutta karamelleja olisi saanut olla enemmän.
Tein itse ohjeen kolmin kertaisena ja keksejä taisi tulla n. 35 kpl
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
½ tl vanilliinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
75 g M&M -karamelleja
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vanilliinisokeri joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää karamellit viimeisenä käsin sekoittaen taikinaan, jotta ne säilyisivät ehjänä.
Painele taikinasta peltille pienehköjä ympyröitä peltille ja paista 175 astetta n. 15 min.
Huomioi, että keksin koko tuplaantuu paistettaessa, joten älä laita liian tiiviisti keksejä peltille.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.