Yhden lapsen synttäreitä vietetään helmikuussa ja tänä vuonna ei kakun tekoon ollut juurikaan aikaa.
 
Olen aina haaveillut tekeväni karkkipizzakakun, mutta kun perheessämme ei tykätä marsipaanista, eikä muistakaan kuorrutemassoista, niin kerma jää yleensä ainoaksi vaihtoehdoksi koristella kakku. Olkoon tämä kakku kermainen versio karkkipizzasta tai jotain sinne päin...
 
Kuitenkin kakku maistui ilmeisesti hyvälle, kun siitä ei jäänyt käytännössä mitään jäljelle...
 
 
Pohja:
6 munaa
1½ lasia sokeria (iittalan kartio-lasi 21 cl)
1 lasi vehnäjauhoja
½ lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti joukkoon. Kaada halkaisiljaltaan 24 cm:n vuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.
Paista 150 astetta, paistoaika n. 1 h 15 min.
 
Kostutukseen:
3 - 4 dl Laimennettua omenamehua
 
Jos kokoat kakun hyytymään edellisenä päivänä paistovuokaan, kostuta hieman niukemmin, koska voit seuraavana päivänä vielä pohjaa ja päällistä kostuttaa ennen koristeluja.
 
Täyte:
Mansikkamousse kahteen väliin:
 
4 dl vispikerma
reilu ½ l mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
noin 1 (-1½) dl tomusokeria
noin 1½ rkl vaniljasokeria
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja mansikkasurvos. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, jonka jälkeen sulata ne tilkalla kiehuvaa vettä.
 
Kokoa kakku paistovuokaan ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.
 
Koristelu:
2 prk Flora Vispiä
Karamelleja