Lapsuus tulee mieleen näistä kakuista. Mummoni teki ranualaisia usein, eikä kappalemäärä jäänyt 100 tai 200, vaan kerralla tuli n. 500 kakkua. Ja se taikina oli aina vain niin hyvää, kun sai reunoja syödä... Enää itse tehtynä taikina ei ole saman makuista, liekö makuhermot turtuneet vai mummolla jokin salainen kikka taikinan teossa... Mummolta kysyin joskus reseptiä, eikä hän osannut sanoa sitä oikeaa, koska ainekset hän laittoi aina summassa.
Ohjeesta tulee n. 85 kpl
250 g voita tai margariinia
1 kg sokeria
½ l maitoa
2 dl kermaa
4 tl soodaa
1½ kg vehnäjauhoja (ja tarvittaessa lisää)
Sulata voi ja lisää sokeri sulatetun voin joukkoon. Lisää maito ja kerma. Lisää viimeisenä sooda-vehnäjauhoseos. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
Kauli taikinasta n. ½ cm:n paksuinen levy, ota sopivan kokoisella muotilla (lasilla) kakkuja ja paista 250 astetta, n. 5-8 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.