Poikani nimppareilla tarjottiin lakritsaista hyytelökakkua. Ohje on kutakuinkin Kinuskikissan sivuilta, taisin pieniä muutoksia tehdä itse. Päälle en enää laittanut lakritsista kuorrutetta ja mielestäni kakku ei sitä kaivannutkaan, vaikka olen vannoutunut lakritsin ystävä.

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
50 g  Voita

Täyte:
200 g lakritsikaramelleja (Sonja)
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 ½ dl Flora Vispiä
tilkka kiehuvaa vettä
 
Murskaa digestivekeksit pussissa kaulimella, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. (Halkaisijaltaan 24 cm)
 
Sulata lakritsikaramellit kattilassa kerman kanssa. Anna seoksen jäähtyä hyvin, mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma-lakritsiseos kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa myös Flora-Vispi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää sulatetut liivatteet käsivatkaimella vaahdon joukkoon. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu:
Flora-vispiä
Turkinpippurirouhetta
Hieman mikrossa pehmennetyistä lakritsitoffeista tehty Batman-kuvio