Kirjoitusta muokattu 7.7.2010 koskien Go-Green-valmisteen gluteenittomuutta!

 

Tämä kakku on tehty myös häihin, joista laitoinkin aikaisempaan postaukseen tavalliset kakut. Eli teema on yhtäläinen tavallisten kakkujen kanssa.

Pohja:
2 dl maidotonta, gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua
½ dl maidotonta margariinia
 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu, maidoton margariini ja omenamehu. Kaada 18 cm:n halkaisijaltaan olevaan vuokaan, joka on voideltu maidottomalla margariinilla. Paista 180 astetta, n. 20-25 min.
 
Huomioithan, että kakkupohja on rakenteeltaan tiivis ja herkästi mureneva. Anna siis jäähtyä kunnolla ja täytä edellisenä päivänä, jotta kakkupohja ehtisi edes vähän kostua. Usein kostutusaine tulee kyllä kakkupohjan lävitse, eikä oikein kunnolla imeydy pohjaan.
 
Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua
 
Täyte:
(Riittänee kahteen väliin, mutta tähän kakkuun tein vain yhden täytevälin, eli täytettä jäi yli.)
 
Tuoreita mansikoita
125 g vaniljan makuista soijavanukasta
½ prk GoGreen-vispiä (Huom! Varmista tuotteen sopivuus keliaakikolta! Sisältää kauraa)
tomusokeria
vaniljasokeria
 
Vatkaa GoGreen-vispi kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon soijavanukas. Mausta maun mukaan tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
 
Koristelu:
1 prk GoGreen vispiä
Sokerimassasta tehtyjä liljankukkia