maanantai, 5. maaliskuu 2012
Sain tehdä ristiäiskakuiksi toiveesta kinuski-lakkakakut. Näistä puuttuu koristeluissa mielikuvitus kokonaan, mutta toivottavasti maku oli kuitenkin kohdillaan.
Pohja:
Molemmissa kakuissa on kuuden munan tavallinen pohja.
6 munaa
1½ lasia sokeria (iittalan kartio-lasi 21 cl)
1 lasi vehnäjauhoja
½ lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti joukkoon. Kaada halkaisiljaltaan 24 cm:n vuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.
Paista 150 astetta, paistoaika n. 1 h 15 min.
Kostutukseen:
n. 3-4 dl laimennettua omenamehua / kakku
Täyte: (Yhteen kakkuun)
0,75 l lakkoja
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
3 dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
n. 2 rkl kiehuvaa vettä
Keitä 3 dl kermaa ja fariinisokeri kinuskiksi kattilassa, keittoaika n. 2 min. Jäähdytä kinuski täysin kylmäksi, eli tee tämä työvaihe mielellään jo edellisenä päivänä.
Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi, vatkaa myös keitetty kinuski kermaksi. Sekoita vaahdot keskenään. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata ne kiehuvaan veteen. Vatkaa vaahdon joukkoon.
Kokoa kakku paistovuokaan ja anna hyytyä täytteiden ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
Koristelu:
Kinuski:
2 dl Vispikermaa (Hyla)
2 dl fariinisokeria
Kermaa ja fariinisokeria keitetään kattilassa keskilämmöllä n. 20 min, kunnes kinuski on paksuuntunut kakun päälle laitettavaksi.
Pursotuksiin:
3 + 2 prk Flora Vispiä
Kuva toisesta kakusta, joka hyvin yksinkertainen koristeluiltaan.
Yllä pari vaihekuvaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.