Sain tehdä ristiäiskakuiksi toiveesta kinuski-lakkakakut. Näistä puuttuu koristeluissa mielikuvitus kokonaan, mutta toivottavasti maku oli kuitenkin kohdillaan.
 

Pohja:
Molemmissa kakuissa on kuuden munan tavallinen pohja.
 
6 munaa
1½ lasia sokeria (iittalan kartio-lasi 21 cl)
1 lasi vehnäjauhoja
½ lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti joukkoon. Kaada halkaisiljaltaan 24 cm:n vuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.
Paista 150 astetta, paistoaika n. 1 h 15 min.

Kostutukseen:
n. 3-4 dl laimennettua omenamehua / kakku
 
Täyte: (Yhteen kakkuun)
0,75 l lakkoja
 
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria

3 dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
n. 2 rkl kiehuvaa vettä
 
Keitä 3 dl kermaa ja fariinisokeri kinuskiksi kattilassa, keittoaika n. 2 min. Jäähdytä kinuski täysin kylmäksi, eli tee tämä työvaihe mielellään jo edellisenä päivänä.
 
Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi, vatkaa myös keitetty kinuski kermaksi. Sekoita vaahdot keskenään. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata ne kiehuvaan veteen. Vatkaa vaahdon joukkoon.
 
Kokoa kakku paistovuokaan ja anna hyytyä täytteiden ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.

Koristelu:
Kinuski:
 
2 dl Vispikermaa (Hyla)
2 dl fariinisokeria
 
Kermaa ja fariinisokeria keitetään kattilassa keskilämmöllä n. 20 min, kunnes kinuski on paksuuntunut kakun päälle laitettavaksi.
 
Pursotuksiin:
3 + 2 prk Flora Vispiä
 
Kuva toisesta kakusta, joka hyvin yksinkertainen koristeluiltaan.
 
 
Yllä pari vaihekuvaa.