Tähän aikaan vuodesta on ainoa vaihtoehto täytekakkuun tuoreet mansikat...

(Koska pyöreää vuokaa ei ollut käytössä, tähän kakkuun tehty kaksi neljän munan kääretorttulevyä ja leikattu pyöreän muotoisella muotilla neljä kerrosta.)

Pohja: (yksi kääretorttulevy)

4                 munaa

1 lasi          sokeria

1/3 lasia    perunajauhoja

2/3  lasia   gluteenitonta hienoa jauhoseosta (semper)

1 tl               leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet varovasti munavaahtoon. Paista uunipeltillä 200 astetta 8-10 min.

Leikkaa kahdesta uunipellillisestä kaksi pyöreää, kokonaista pohjaa, nämä kannattaa käyttää päälimmäiseksi ja alimmaiseksi kerrokseksi. Välikerroksessa olen joutunut tyytymään palasista koottuun pyöreään pohjaan.

Kostutukseen:

Spriteä n. 2,5 dl

Täytteenä:

Tuoreita mansikoita reilusti

1 prk    Flora Vanillaa vaahdotettuna, johon sekoitettu valijarahkapurkki

1 liivatelehti liotettuna kylmässä vedessä ja sen jälkeen sulatettu pienellä määrällä kiehuvaa vettä

maun mukaan tomusokeria ja halutessasi voit vielä laittaa vanilliinisokeria, mutta vanilla-vaahdon ja rahkan vuoksi maku on melko vaniljainen.

Ensimmäisessä kerrosvälissä tuoreet mansikat ja rahkatäytteestä puolet. Toisessa kerrosvälissä vain tuoreita mansikoita ja kolmannessa kerrosvälissä jälleen mansikoita ja rahkatäytettä.

Pursotukset vispikermaa, koristelu muuten tuoreilla mansikoilla ja Fazerin sinisellä suklaalla. Suklaaspritsaukset vaativat vielä harjoitusta...