Päiväkotilaiset saivat syödä synttärikakkuna lapseni toivomaa kakkua, mörkökakkua. Kakun tarina tulee muumeista, jossa Pikku-Myy on metsässä piirtänyt hiekkaan mörön kuvan. Ukkonen nousee metsän takaa ja salama iskee hiekkaan piirrettyyn mörköön, jolloin mörkö muuttuu eläväksi. Mörkö pelastaa Pikku-Myyn ukkosmetsästä.

Kakkuun en ole tyytyväinen, mutta toivon mukaan maku on ollut kohdillaan.

Pohja on kuuden munan kakkupohja, jonka ohjeen löydät täältä.

Kostutukseen käytetty n. 3 dl laimennettua omenamehua.

Täytteenä toisessa välissä vadelmamousse ja toisessa valkosuklaamousse (lapseni toiveesta).

1½ prk  Flora vanillaa
1 prk    rahkaa
 
Vaahdota Vanilla ja lisää rahka. Jaa täyte kahteen osaan.

Lisää toiseen osaan:

n. 3 dl vadelmia
halutessasi sokeria (itse en laittanut sokeria lainkaan)
3 liivatelehteä (Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkalla kiehuvaa vettä.)

Lisää toiseen osaan:

100-150 g  valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

Kokoa kakku vuokaan, jossa olet kakun paistanut. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli.

Päällinen:

Marsipaanin ja sokerimassan seoksesta, kaulitsemalla tehty kuva (ensimmäistä kertaa kokeiluna tällä tekniikalla).

Pursotukset:

1½ prk  Flora Vispiä maustettuna n. 2 rkl:lla tomusokeria ja 2 tl vanilliinisokerilla.