Juuri:
1 l vettä
30g kuivahiivaa
reilu loraus (= 3-4 rkl) siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
Sekoita juuren aineet keskenään. Anna kohota n. 15 minuuttia.
Lisää taikinaan:
4 tl suolaa
1-2 dl öljyä
n. 3 dl porkkanaraastetta
n.2 dl kauraleseitä
n. 3 dl sämpyläjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
Kun juuri on valmis (kohonnut ja kuplii), lisää suola, öljy ja porkkanaraaste, kauraleseet sekä jauhoja vähitellen. Alusta tasaiseksi. Alusta useampi minuutti, niin taikina saa kunnollisen sitkon. Noita jauhoja kannattaa laittaa “tunnustellen”, niin että taikina jää aika löysäksi – tulee pehmeitä sämpylöitä!
Pyörittele taikinasta sämpylöitä (leivo heti kun taikina on valmis, älä kohota ennen leipomista).
Kohota ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.