Tämä piirakka on tehty rahkapiirakan ohjeella, yleensä teen persikkaisen rahkapiirakan, mutta nyt sovelsin ohjetta marjapiirakkaan ja hyvää tuli. Jätin siis rahkatäytteen kokonaan piirakasta pois.
Ohje on uunipellilliseen.
4 lasia gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vanilliinisokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita aineet keskenään ja jaa taikina kahteen osaan.
Lisää toiseen osaan 1 muna ja 1 lasi piimää tai maustamatonta jogurttia
Levitä taikina peltille. Ripottele päälle vadelmia ja mustikoita.
Levitä toinen osa taikinaa (muruosa) marjojen päälle.
Paista 200 astetta, n. 25-30 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen, - vaahdon tai -jäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.