Monessa blogissa on ollut kesän suurta herkkua, britatorttua. Tässä yksi hyvä ohje.

170 g voita

1½ dl sokeria

3 keltuaista

2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

3 tl leivinjauhetta

1½ dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten vaahdon sekaan. Lisää viimeisenä joukkoon maito  ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen.

Marenki:

4 valkuaista

n. 3½ dl sokeria

1½ tl vanilliinisokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen ja vatkaa koko ajan.

Levitä ensin taikina pellille, lisää marenkivaahto taikinan päälle ja paista 175 astetta n. 20 min.

Täyte:

Mansikoita  ja 2 dl kermaa vaahdotettuna ja maustettuna n. 1 rkl tomusokerilla ja 1 tl vanilliinisokerilla. Mansikat voi korvata myös vadelmilla tai kiivillä ja tuoreella ananaksella.

Leikikaa peltillä oleva marenkipohja kahteen osaan, joko suorakaiteenmuotoiseksi tai kolmion muotoon. Laita toiselle puolelle marjat/hedelmät ja kermavaahto ja laita toinen puolikas täytteiden päälle. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tässä muutama vaihekuva:

Ja kuvia vielä eri täytteillä tehdyistä britatortuista:

Vadelmabrita, jossa koristeluna mustaherukoita ja vadelmia. 4-vuotias poika halusi laittaa myös keräämänsä mustaherukan lehdet koristeeksi =)

Kiivi-ananas brita, jossa pursotukset kermalla, lehtityllalla tehtynä.