Ohje on kirjasta Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenitomia leivonnaisia:

Itselläni ei ollut ihan kaikkia aineksia kaapissa, joten sovellettuna tuli jälleen tehtyä nämäkin leivät.

Ohjeesta tulee siis 2 kpl.

5 dl    vettä tai maitoa

50 g  hiivaa

2 tl    psylliumkuorijauhetta

1 tl    suolaa

1 rkl siirappia

1 dl  auringonkukansiemeniä (minulta nämä puuttui, laitoin pellavansiemeniä hieman enemmän)

1 dl  tattarihiutaleita (tämäkin puuttui, joten korvastin tämän karkealla glut. jauhoseoksella)

½ dl pellavansiemeniä  (eli näitä laitoin 1 dl)

6 dl  gluteenitonta jauhoseosta

½ dl öljyä tai sulatettua margariinia

 

Voiteluun: Muna tai maitoa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, sekoita psylliuminkuorijauhe joukkoon ja anna seoksen turvota n. 10 min.

2. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tarkkaile jauhon määrää, lisää tarvittaessa, jos jää liian löysäksi, mutta varo kuitenkin tekemästä liian paksua taikinaa, koska tuolloin tulee kuivat ja kovat leivät

3. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile hyvin jauhotetulla pöydällä kaksi tankoa.

4. Kohota peltillä 15-20 min, voit halutessasi tehdä leipien pintaan sahateräisellä veitsellä kuviointia.

5. Voitele munalla tai maidolla ja paista 225 astetta n. 25-30 min.