Elämäni ensimmäistä kertaa tein gluteenitonta vuokakakkua, vaikkakin gluteenittomien leivonnaisten tekemistä olen harjoitellut jo useamman vuoden ajan. Ensikerraksi mielestäni onnistunut versio, mutta seuraavalla kerralla sovellan taikinaa niin, että saan kakusta hieman kosteamman.

Kakku on helppo ja nopea tehdä.

250 g   voita tai margariinia
2 dl      sokeria
4          munaa
2 dl     perunajauhoja
2 dl     gluteenitonta jauhoseosta (tai maissijauhoja)
1½ tl   leivinjauhetta
2 rkl    tummaa kaakaojauhetta
 
Vuokan jauhottamiseen voita tai margariinia + gluteenittomia korppujauhoja tai maissijauhoja
 
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä gluteeniton jauhoseos, perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää taikinan joukkoon.
Ota taikinasta noin kolmasosa erilleen ja lisää siihen tumma kaakaojauhe.
Nostele puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Sen jälkeen tumma taikina ja viimeiseksi päälle vielä vaalea taikina.
 
Paista 175 astetta vajaa tunti (itselläni paistui n. 45 min.).