Mansikkamäen sivuilta löysin mielenkiintoisen ja erilaisen suklaapiirakan ohjeen. Kaikkia aineita ei kaapista löytynyt, joten ohje muuttui matkalla hieman erilaiseksi. Lisäksi tein tämän gluteenittomana.
 

Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa
150 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
1 dl mantelirouhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita rouhe mantelirouheen kanssa, lisää nämä viimeisenä taikinaan.
 
Leivtä taikina peltille ja paista 200 astetta, n. 25 min.
 
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
350 g tomusokeria
5-6  rkl vahvaa kahvia
5 rkl sulatettua voita
 
Sulata tumma suklaa ja sekoita sähkövatkaimella tomusokerin joukkoon. Lisää sulatettu voi ja kahvi.
Levitä jäähtyneen piirakan päälle.
 
Koristeluun:
rouhittua valkosuklaata 6-8 palaa.